Van Bellen schreef een aantal jaren voor VPRO’s 3voor12 een dagelijks verslag van zijn reizen naar de Verenigde Staten, alwaar hij de Winter Music Conference in Miami bezocht. Later werden die onlinedagboeken uitgebreid met South By South West in Austin (Texas) en wat dagen in Los Angeles en New York.

Het zijn rommelige ongecorrigeerde lappen tekst, op zijn tandvlees geschreven, meestal geplaagd door een punthoofd van de feestnacht ervoor. Maar de dagboeken waren (en zijn) populair door de absurde en in alcohol gedrenkte muziekavonturen van de schrijver.

3VOOR12-DOUCHEBAGSENMIJNROMIGEFIGUURTJE

Douchebags en mijn romige figuurtje

Een passage uit dit dagboek:

We konden backstage komen door 4 maal ons te worstelen door die kwaaie testosteron overdosis types, die totaal niet gecharmeerd waren van mijn gezellige romige figuurtje en Bas Kosters piemel T-shirt. Vecht partijtje hier, neuk partijtje daar, en lekker totaal uit je tas zwemmen in het pisgele troebele water van het zwembad. Wat een horror. Uiteindelijk zijn we backstage gekomen, maar daar was het misschien nog wel een graadje erger. Natuurlijk was ik wel zo hypocriet om in ieder geval het cdtje met de tracks die ik met Tom Trago heb gemaakt nog effe in Pete Tongs handen te stoppen, zo zijn we dan ook wel weer, hij heeft toch geen idee meer wie ik ben. Maar verder wisten we niet hoe snel we daar weg moesten komen. Dit was het ultieme faillissement van de dance cultuur, ik ben nog nooit zo gechoqueerd geweest door een feestje. Wat een hel.

Lees het volledige verslag op 3voor12.

43276187