Van Bellen schreef een aantal jaren voor VPRO’s 3voor12 een dagelijks verslag van zijn reizen naar de Verenigde Staten, alwaar hij de Winter Music Conference in Miami bezocht. Later werden die onlinedagboeken uitgebreid met South By South West in Austin (Texas) en wat dagen in Los Angeles en New York.

Het zijn rommelige ongecorrigeerde lappen tekst, op zijn tandvlees geschreven, meestal geplaagd door een punthoofd van de feestnacht ervoor. Maar de dagboeken waren (en zijn) populair door de absurde en in alcohol gedrenkte muziekavonturen van de schrijver.

3VOOR12-NAZIHELMENCASADIDDY

Nazihelmen, Star Island en Casa Diddy

Een passage uit dit dagboek:

En ja hoor, ik was potverdrie in P Diddies huis! Wel, in de tuin en bij de zwembadpartijen dan, het huis kwamen nooit in helaas. Helaas, want de enige smet op dit ongelofelijke decadente en uitzinnige gebeuren was dat er maar 1 toilet voor 300 man beschikbaar was. Verder was alles pico bello geregeld, de beste champagne, een ontbijtbuffet inclusief gefrituurde fish nuggets (ja, je bent en blijft op bezoek bij een US hiphop ster), honderden waxinelichtjes overal, en echt een mooi huis. Heel veel security die je nauwelijks zag, maar er opeens waren als dat nodig was. Zo sniekte ik er tussen uit om te gaan plassen tussen zijn speedboten, keek goed om me heen, zag niemand, gaf mijn grote vriend de hand, werd op de schouders getikt door een hele grote donkere man. Ik zei nog: ‘Do you want me to stop or do you want to hold it?’ maar hij zei heel beleefd: ‘Please stop sir.’

Lees het volledige verslag op 3voor12.

43283829