Van Bellen schreef een aantal jaren voor VPRO’s 3voor12 een dagelijks verslag van zijn reizen naar de Verenigde Staten, alwaar hij de Winter Music Conference in Miami bezocht. Later werden die onlinedagboeken uitgebreid met South By South West in Austin (Texas) en wat dagen in Los Angeles en New York.

Het zijn rommelige ongecorrigeerde lappen tekst, op zijn tandvlees geschreven, meestal geplaagd door een punthoofd van de feestnacht ervoor. Maar de dagboeken waren (en zijn) populair door de absurde en in alcohol gedrenkte muziekavonturen van de schrijver.

3VOOR12-HOSSENALSOFHETCARNVALIS

Hossen alsof het carnaval is

Een passage uit dit dagboek:

Afijn, we hebben dus maar één feest bezocht en dat was gelukkig een hit. Het beroemde Discobelle blog gaf samen met het innovatieve en hete Franse label Sound Pellegrino een feestje in een leuke tent downtown. Bij de deuren van de locaties kan je het ergste verwachten hier, maar al te vaak is het arrogant gezeur met gastenlijsten.
Ik was helemaal klaar voor een hoop alpha male weet-je-wel-niet-wie-ik-ben gedoe maar Thijs duwde me aan de kant en riep opgetogen: ‘We ordered three pizza’s!’ en kon meteen doorlopen. Huh?! Hij is een broekie, 21 jaar, voor het eerst in Miami, en lapt alle wetten van hier, brutaal aan zijn laars. Hij wist blijkbaar het geheime wachtwoord (Pizza) en de gorilla en het gastenlijstloeder aan de deur lieten ons breeduit lachend door. Tien punten verdiend!

Lees het volledige verslag op 3voor12.

44583473