Van Bellen schreef een aantal jaren voor VPRO’s 3voor12 een dagelijks verslag van zijn reizen naar de Verenigde Staten, alwaar hij de Winter Music Conference in Miami bezocht. Later werden die onlinedagboeken uitgebreid met South By South West in Austin (Texas) en wat dagen in Los Angeles en New York.

Het zijn rommelige ongecorrigeerde lappen tekst, op zijn tandvlees geschreven, meestal geplaagd door een punthoofd van de feestnacht ervoor. Maar de dagboeken waren (en zijn) populair door de absurde en in alcohol gedrenkte muziekavonturen van de schrijver.

3VOOR12-OMG-EUROPEAN

OMG! You look like… like European!

Een passage uit dit dagboek:

Ondertussen werd het backstage een vreemde bedoening. Madonna kwam er aan. En als Madonna komt wordt de security verdubbeld, rijden er politieauto’s met zwaailichten rond en gaat er bij verschillende mensen een knop om: paniekstandje hysterisch. Madonna zou Avicii gaan aankondigen, de man die de ene kiloknaller na de andere uit zijn studio pompt. Over het terrein vloog een vliegtuigje met onderop een lichtkrant zo groot als een tennisveld met teksten over Avicii, voornamelijk reclame over zijn tour door de USA. Madonna deed dat aankondigen voor niets, maar we schatten de onkosten toch al snel op een kwart miljoen. Sinds ze een dance-album heeft gemaakt moest ze even haar gezicht laten zien in Miami. Ik had het niet erg gevonden als ze thuis was gebleven.
Lees het volledige verslag op 3voor12.

Dag14-2manyDJsUltra