Van Bellen schreef een aantal jaren voor VPRO’s 3voor12 een dagelijks verslag van zijn reizen naar de Verenigde Staten, alwaar hij de Winter Music Conference in Miami bezocht. Later werden die onlinedagboeken uitgebreid met South By South West in Austin (Texas) en wat dagen in Los Angeles en New York.

Het zijn rommelige ongecorrigeerde lappen tekst, op zijn tandvlees geschreven, meestal geplaagd door een punthoofd van de feestnacht ervoor. Maar de dagboeken waren (en zijn) populair door de absurde en in alcohol gedrenkte muziekavonturen van de schrijver.

3VOOR12-VAUDEVILLESCHAAMBOTPIJNEN

Vaudeville en schaambotpijnen

Een passage uit dit dagboek:

De eerste plek die we bezochten was de tuin van het French Legation Museum waar op de kikkergroene grasheuvels tussen de oude gebouwtjes een dorpje was gebouwd met schattige tentjes en een open air stage. Het was er zoals de hemel bedacht is; gratis entree en gratis popcorn. Een aangenaam briesje streelde onze tere huidjes, zachte singer-songwriter folk klonk vanaf het podium. Kinderen in koddige pakjes dartelden olijk met parasolletjes tussen schoongewassen hippies en gelukkige mensen die allemaal van elkaar hielden. Er stonden kraampjes waar je de mooiste vintage kleding kon kopen, alles recht van de stomerij en op kleur gerangschikt. Er was een standje van lokale jonge boeren die biologische groenten prachtig ge√ętaleerd op schalen toonden. Geen idee wat ze daar deden, want wie koopt nou een groene kool of een oranje biet op een festival? Ik had er bijna een krop sla aangeschaft, om hem een fijne massage te geven of om samen even lekker te knuffelen.
Lees het volledige verslag op 3voor12.

Dag3-TheCitizensBand