Van Bellen schreef een aantal jaren voor VPRO’s 3voor12 een dagelijks verslag van zijn reizen naar de Verenigde Staten, alwaar hij de Winter Music Conference in Miami bezocht. Later werden die onlinedagboeken uitgebreid met South By South West in Austin (Texas) en wat dagen in Los Angeles en New York.

Het zijn rommelige ongecorrigeerde lappen tekst, op zijn tandvlees geschreven, meestal geplaagd door een punthoofd van de feestnacht ervoor. Maar de dagboeken waren (en zijn) populair door de absurde en in alcohol gedrenkte muziekavonturen van de schrijver.

3VOOR12-AMERIKAISVERANDERD

Amerika is veranderd

Een passage uit dit dagboek:

Toen beet ik even op mijn lip en slikte een emo-brokje uit mijn keel weg. Heb ik toch nog iets bijgedragen aan de carrière van mijn held Mykki Blanco. Iets dat eruit ziet als de muren van een vunzig toilet, iets met een blond pruikje op en een honkbalknuppel in de hand. Ik zag er blijkbaar zelf ook niet al te fris uit. Zeker tien mensen hebben me gevraagd of ik ‘Molly’ verkocht (ecstacy) en twee dames waren overtuigd dat ik die ene ‘famous pornstar’ was. Ik hoop niet dat ze Ron Jeremy bedoelden.

Lees het volledige verslag op 3voor12.

6thstreet-gekkenhuis.jpg