Van Bellen schreef een aantal jaren voor VPRO’s 3voor12 een dagelijks verslag van zijn reizen naar de Verenigde Staten, alwaar hij de Winter Music Conference in Miami bezocht. Later werden die onlinedagboeken uitgebreid met South By South West in Austin (Texas) en wat dagen in Los Angeles en New York.

Het zijn rommelige ongecorrigeerde lappen tekst, op zijn tandvlees geschreven, meestal geplaagd door een punthoofd van de feestnacht ervoor. Maar de dagboeken waren (en zijn) populair door de absurde en in alcohol gedrenkte muziekavonturen van de schrijver.

3VOOR12-SINNER

Ik ben een sinner

Een passage uit dit dagboek:

In Wholefoods moest ik meteen lachen om een hooggehakte dame die apestoned van de Xanax in haar telefoon stond te wauwelen. ‘Hello…who is this? Am I talking to somebody?’ ‘I’m, well, I’m somewhere, I don’t know. I think I’m in a supermarket.’ ‘What’s wrong?’ ‘Who are you?’ ‘I can’t hear you.’ En dan het gesprek wegdrukken en meteen iemand anders bellen met hetzelfde verhaal. En natuurlijk niemand aankijken, ergens in een ander universum verkeren, je boodschappen op de grond laten vallen en gewoon doorlopen zonder het op te rapen, geen gedag zeggen tegen de caissière. Achter ons in de rij bij de kassa stond een jongen in een Fred Perry shirt met een Storm Troopers-helm op, in zijn wagentje een flinke struik boerenkool (kale heet dat hier, dat is zo ontzettend gezond, ook voor Star Wars soldaten). Het is de gewoonste zaak van de wereld om zo te shoppen. Miami is de gekte voorbij.
Lees het volledige verslag op 3voor12.

Uitzicht-spooky-Miami.jpg