Van Bellen verzorgt samen met zijn partner Sander Stenger, onder de vlag van Star Studded Studios, de muziek voor modeshows.

Joost van Bellen komt uit een kappersfamilie waardoor mode hem met de paplepel is ingegoten. In de RoXY-jaren maakte hij zijn eerste mixen voor de catwalk, de muziek waar modellen op lopen. In 2003 werd hij gevraagd voor de internationale presentaties van Diesel. Al snel werd hij betoverd door de kick van die grote shows. ‘Het vluchtige, het onderdeel uitmaken van een immense machine, de muziek mogen bedenken en mixen voor shows waar zoveel vanaf hangt, die druk… Het is als een prachtig orgasme: er zitten honderden, soms zelfs duizenden uren werk in zo’n collectie. Al die mensen die gefantaseerd hebben, al die handen die eraan gewerkt hebben… en dan is het zover: over die lange harde catwalk spuiten de modellen als de prachtigste spermatozoïden naar buiten. En voor je het weet is het voorbij. Soms voelt dat lekker, soms is het een grote teleurstelling. Maar die kick blijft onweerstaanbaar.’

In 2005 werd het serieus en besloot hij voortaan met zijn partner Sander Stenger onder de vlag van Star Studded Studios de muziekregie te doen voor modeshows en andere presentaties. Star Studded Studios reisde naar de modeweken in steden als Parijs, New York, Milaan, New Delhi, Barcelona, Londen, Sjanghai, Berlijn en natuurlijk de thuisbasis in Amsterdam.
Het duo verzorgde de muziek voor merken als G-star, Jan Taminiau, Scotch & Soda, Diesel Black Gold, Marlies Dekkers, Viktor & Rolf, Tommy Hilfiger, Spijkers en Spijkers, Mode Biënnale Arnhem, Bas Kosters Studio, de Elle Style Awards, Jan Boelo, Lancôme, Bread & Butter, Mary Me Jimmy Paul, Björn Borg, People of the Labyrinths, Orange Babies, de Lichting, MOAM, Claes Iversen, Dennis Diem, Scapa of Scotland, Sjaak Hullekes, Francisco van Benthum en vele anderen.

Hier zijn enkele favoriete mixen van de afgelopen tijd. Je kan veel meer horen en zien op de Star Studded Studios-website.