PANDAOGEN

Joost van Bellens debuutroman ‘Pandaogen’ is in april 2014 uitgekomen bij Karakter Uitgevers.

Zijn dappere redacteur was Tomás Kruijer. De foto van de auteur is gemaakt door Erwin Olaf, het omslag werd ontworpen door de Gebroeders Silvestri. De bijbehorende trailer werd gemaakt door Urbi et Orbi, de muziek voor dat filmpje werd gecomponeerd door Junkie XL.

PANDAOGEN-Final-400

Een korte beschrijving van het verhaal:

Eva Akkerman is bezig haar langgekoesterde droom te verwezenlijken, ze staat op het punt internationaal door te breken als topmodel. Ze schittert op de catwalk, poseert voor de bekendste modefotografen en begeeft zich overal ter wereld in het nachtleven.
Ze leeft in een wereld van pracht en praal, een wereld van uiterlijk vertoon waarin ze op handen wordt gedragen. Maar hoe verder ze erin ondergedompeld wordt, hoe meer ze erachter komt dat succes een donkere kant heeft.
Het vele reizen, de jetlags, het slaapgebrek, de hectiek, de drugs die haar op de been moeten houden en het moordende werkschema beginnen hun tol te eisen. Ze probeert dapper en verdoofd stand te houden, maar raakt het contact met de realiteit en de mensen die belangrijk voor haar zijn (onder wie een oudere dj en een popster in wording) langzaam kwijt. Als ze dan ook nog eens genadeloos met haar verleden geconfronteerd wordt, dreigt ze eraan onderdoor te gaan.

Quotes van lezers:

‘Pandaogen, het mooi geschreven debuut van Joost van Bellen, is een roman over valse schijn, existentiële eenzaamheid, de hang naar schoonheid en roem, naar erkenning en liefde. Ik heb ervan genoten.’ – Saskia Noort

‘Een boek als een rollercoaster. De hoofdpersonen zijn hartverwarmend excentriek, de scènes levendig en filmisch. Never a dull moment.’ – Cécile Narinx, hoofdredacteur ELLE

‘Joost van Bellen weet op een intense manier de zoektocht van het hoofdpersoon naar haar ware identiteit te beschrijven. Met flashbacks zet hij zijn lezers steeds op het verkeerde been. Het verleden laat onuitwisbaar sporen achter, lichamelijk en psychisch.’ – Martine de Vries (doctor kinderendocrinologie en ethiek, LUmc)

‘Pandaogen is een fantastisch en tegelijk verontrustend verhaal. Het hoofdpersoon fonkelt als een zwarte diamant. Ik werd meegesleept op een wilde rit, die alle verwachtingen te boven ging.’ – Bas Kosters, modeontwerper

Het is boek is te koop in de boekhandel, maar je kan het ook online bestellen via de bekende webwinkels.