FACEBOOK

Het wordt in deze donkere dagen voor de kerst de hóógste tijd om eens iets luchtigs en moois te serveren.

Daarom draai ik op vrijdagavond 21 december - samen met DJ St. Paul - op Dip Fest.
Dit stokouwe nummer van Joan Armatrading staat al in mijn playlist. Reden? Lees m’n tekst!

Dip Fest is een spiksplinternieuw en multidisciplinair festival in de Melkweg Amsterdam, rondom het heugelijke feit dat je je weleens flink down kan voelen! =)

Dip Fest zit vol muziek, theater, kunst, film, eten en god-mag-weten wat nog meer. Het wordt een dolle bende waar je alle emoties lekker kan laten gaan! Zeker tegen het einde, als mededipper St. Paul en ik er een uitzinnig gekkenhuis van gaan maken.

Qua muziek trekken we alle registers qua stijlen open. Dat deden Paul en ik al eerder met veel succes op Lowlands, Best Kept Secret, in TivoliVredenburg en tijdens het filmfestival in Leiden!

Het wordt een manische roetsjbaan van nummers die bol staan van de positieve en negatieve emoties. De leven, maar dan in het echt dus.

Te zwaar op de hand? Nope! In tegendeel.

Iedereen heeft wel eens last van een beetje angst, paniek of somberheid. Dat hoort bij dat de leven. =(

Bij sommigen slaat de weegschaal van het gemoed opeens door, en als je dan hulp zoekt, word je gediagnosticeerd als iemand die te maken heeft met angststoornissen en/of depressie. =)

Ik heb het vermoeden dat het aantal mensen met psychische problemen sinds de nasleep van de laatste wereldoorlog niet zo hoog is geweest. Da’s niet best! Maar ook een reden voor een goed doordacht feestje.

Want ja, ik ben een van die velen die kampte met een diep en donker zwart bodemloos gat in m’n hoofd. En na een paar rotjaren kan ik gelukkig weer zeggen dat het harstikke goed met me gaat. Écht!

Het bespreekbaar en luchtiger maken van alle ellende is een van de redenen dat Dip Fest in het leven geroepen is.

Er kan gelachen worden! En gehuild! Er kan gedanst worden! Maar je kan ook met gebogen hoofd in een donker hoekje gaan staan dippen.
Als ik je in smiezen krijg, kom je persoonlijk effe een flinke hug geven. Diptrekken, heet dat!

Wie zie ik linksvoor? Wie zie ik linksachter in dat hoekje?

PS: Excuses voor alle uitroeptekens. Ik liet me gewoon effe lekker helemaal gaan!

Event: www.facebook.com/events/309091623275188/
Tickets: www.ticketmaster.nl/event/2311291978 is such a fertile year for interesting artists, and Joan Armatrading was one such discovery for me at that time. Her 1977 released LP 'Show Some Emotion...
... See MoreSee Less

1 day ago

Video image

 

Comment on Facebook

👆🏻Mij! Ik ga mezelf alle hoeken van de zaal laten zien. Dipsleuren❣️

Show Some Emotion is een pracht nummer!

Zoveel liefde humor warmte en wijsheid in één bericht is vrij zeldzaam. 😘

Super initiatief. Je ooit ja ooit circa 25 geleden het gele kasteel in Utrecht mogen bijwonen. Wat daar gebeurde was Magic op het hoogte punt van het feest verschijnt er een drag queen met headset en staat gewoon de hele massa mensen incl. me de danspasjes uit te voeren die onze lieve tante roept op een vinyltje van M. Jackson

... See MoreSee Less

1 day ago

En daar gaan we weer! ... See MoreSee Less

1 week ago

 

Comment on Facebook

Zet hem op war

Load more

TWITTER