Nederlands
Paperback
9789463811071
Druk: oktober 2021
432 pagina’s

Beer van Munster vertoeft na een mentale instorting in een resort in Brazilië om daar zijn dj-memoires te schrijven. Dan gooit de coronapandemie roet in het eten. Egocentrisch en zwartkijkend als hij is, ziet hij de pandemie als een straf voor zijn losbandige leven. Terwijl de redenvan zijn bestaan steeds verder afbrokkelt, wordt hij gedwongen tot introspectie.

Beer heeft zich namelijk van jongs af aan een buitenstaander gevoeld. Om te ontsnappen aan zijn ontwrichte gezin ontpopt hij zich tot fantast en nachtdier. Alleen na zonsondergang kan hij in alle vrijheid verdwijnen in de sterrenhemel, waarin de wetten van het aardse niet gelden. Terwijl zijn heroïneverslaafde zusje steeds verder aftakelt, zoekt Beer in het escapistische Amsterdamse nachtleven van de jaren tachtig naar liefde en bestaansrecht. Hij komt terecht onder de vleugels van de Kerk van Satan en wordt in al zijn preutsheid eigenaar van een sekstheater.

Nachtdier
is een kolkende, zielstergende en humoristische roman die de lezer meevoert naar de nacht in al zijn glorie en duisternis.

Nederlands Paperback 9789045206950 Druk: april 2014 346 pagina’s

Pandaogen, het mooi geschreven debuut van Joost van Bellen, is een roman over valse schijn, existentiële eenzaamheid, de hang naar schoonheid en roem, naar erkenning en liefde. Ik heb ervan genoten.’ – Saskia Noort
‘Een boek als een rollercoaster. De hoofdpersonen zijn hartverwarmend excentriek, de scènes levendig en filmisch. Never a dull moment.’ – Cécile Narinx, hoofdredacteur ELLE
‘Na bijna vier jaar zwoegen, strijd en een harde leerschool is dan eindelijk mijn debuutroman klaar. Het verhaal staat, er is geen weg terug. En ik kan met trots zeggen: I did it!’ – Joost van Bellen

Eva Akkerman is bezig haar langgekoesterde droom te verwezenlijken, ze staat op het punt internationaal door te breken als topmodel. Ze schittert op de catwalk, poseert voor de bekendste modefotografen en begeeft zich overal ter wereld in het nachtleven. Ze leeft in een wereld van pracht en praal, een wereld van uiterlijk vertoon waarin ze op handen wordt gedragen.
Maar hoe verder ze erin ondergedompeld wordt, hoe meer ze erachter komt dat succes een donkere kant heeft. Het vele reizen, de jetlags, het slaapgebrek, de hectiek, de drugs die haar op de been moeten houden en het moordende werkschema beginnen hun tol te eisen. Ze probeert dapper en verdoofd stand te houden, maar raakt het contact met de realiteit en de mensen die belangrijk voor haar zijn (onder wie een oudere dj en een popster in wording) langzaam kwijt. Als ze dan ook nog eens genadeloos met haar verleden geconfronteerd wordt, dreigt ze eraan onderdoor te gaan.